هدف اصلی شرکت در آزمونهای آزمایشی چیست؟ آیا حضور فعال در آزمونها مهم است؟ آزمونهای زیادی شرکت کردم اما پیشرفتی نداشتم! در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چطور از آزمونهای آزمایشی برای برطرف کردن نقاط ضعف خود استفاده کنید.
فهرست مطالب
این مقاله، دوازدهمین مطلب از سری مطالب ماز درباره «آزمون» است.
- شروع از اولین مقاله: ۵ مزیت بسیار مهم آزمون دادن
آزمون دادن به تنهایی باعث رشد شما نمیشود. گاهی دانشآموزان گله دارند که با وجود شرکت در آزمونهای متعدد و ساعت مطالعه بالا، پیشرفتی ندارند.
علت اصلی این مشکل، تحلیل نادرست آزمون است.
اگر آزمون را تحلیل نکنید یا تحلیل آن به درستی انجام نشود، پیشرفتی هم نخواهید داشت. برای تحلیل آزمون، مقاله روش تحلیل آزمون و ۱۱ قدم طلایی آن را مطالعه نمایید.
نباید با دیدن نتیجه آزمون یا تحلیل آزمون ناامید شوید. هر سوال غلط فرصتی برای یادگیری است. با این نگاه، ایرادات خود را قبل از کنکور پیدا کرده و پیشرفت خواهید کرد.

نقاط ضعف خود را بیابید.
۱. بررسی سوالات صحیح
دانشآموزان اغلب سوالاتی که صحیح پاسخ دادهاند را بررسی نمیکنند. اما این کار میتواند دو نکته مهم را به شما بیاموزد:
۱. تحلیل شما از سوال اشتباه بوده است یا اینکه شانسی به سوال پاسخ دادهاید.
۲. پاسخنامه راهحل سریعتری برای رسیدن به جواب ارائه داده است. سرعت عمل در کنکور مهمترین اصل است.
۲. بررسی سوالات نزده
علت خالی گذاشتن سوالات را بعد از آزمون حتما بررسی کنید. عللهای مختلفی میتواند داشته باشد، از جمله:
۱. عدم مطالعه آن قسمت و نرسیدن به بودجه
۲. عدم تسلط کافی روی مباحث
۳. عدم تمرین کافی و تستزنی از مباحث
۴. دشوار بودن سوال و…
با بررسی این نکات و اصلاح روند قبلی، میتوانید در آزمون بعدی پیشرفت کنید.
۳. بررسی سوالات شکدار
در جلسه آزمون سوالاتی که شک دارید را با علامت خاصی از سایر سوالات مجزا کنید. سپس سوالاتی که شک داشتید را در خانه بررسی کنید. چرا نتوانستید گزینه صحیح را به راحتی انتخاب کنید. آیا درس را بصورت مفهومی مطالعه نکردهاید؟ آیا مفهوم سوال را به درستی متوجه نشدهاید؟ علت آن را بیابید.
۴. تستهای غلط
دلایل غلط زدن تستها میتواند عدم تسلط، بیدقتی یا درک نادرست صورت سوال و اشتباه وارد کردن گزینه باشد.
۵. کمبود زمان در آزمون
اگر در آزمونها وقت کم میآورید، سرعت عمل خود را بهبود دهید. سرعت در کنکور بسیار مهم است.
بررسی کنید کدام تیپ سوالات شما را کند میکند یا کدام درس زمان بیشتری از شما میگیرد. با حل تست زماندار از آن تیپ یا درس، سرعت خود را افزایش دهید.
۶. تکرار اشتباهات قبلی
اگر سوالات مشابهی را بارها اشتباه حل میکنید، باید روی آنها تمرکز بیشتری داشته باشید و آن سوالات و مشابه آنها را در بازه روتین برنامه خود جای دهید.
۷. عدم مطالعه مباحث پیشنیاز
نبودن تسلط روی مباحث پیشنیاز آزمون میتواند مانعی جدی برای فهم و کسب تسلط بر مباحث آزمون باشد.
!اشتراک الماس اولین و آخرین خرید کنکورت هست
نقاط ضعف خود را شناسایی و برطرف کنید.
۱. ساعت مطالعه را در سطح مطلوبی نگه دارید. اما به یاد داشته باشید که کیفیت مطالعه مهمتر از کمیت است.
۲.روشهای صحیح مطالعه را بیاموزید و طبق آن عمل کنید.
۳. انتظارات واقعبینانه داشته باشید. پیشرفت تدریجی بهتر از انتظار معجزه است. اعتماد بنفستان را در مسیر کنکور حفظ کنید. زمانی که خودتان را باور داشته باشید در سر جلسه آزمون میدانید از پس سوالات جدید برخواهید آمد. در نتیجه تلاش میکنید سوالات را پاسخ بدهید و در ذهنتان به دنبال راه حلهایی برای رسیدن به جواب خواهید گشت. ذهنیت شرکت در آزمون خیلی مهم است.

۴. برنامهریزی مطلوبی برای مطالعه دروس داشته باشید. برای دانشآموزان ضعیف و متوسط بهتراست ۵۰% زمان صرف مطالعه و ۵۰% باقی مانده صرف تمرین و تستزدن شود. دانشآموزان با پایه قوی حدودا ۲۰ تا ۳۰ درصد زمان صرف مطالعه و مابقی را برای تست زدن قرار دهید. درنظر داشته باشید با تمرین و تکرار بیشتر تسلطتان روی مباحث افزایش پیدا خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر و آموزش صحیح برنامهریزی درسی به مقاله مرتبط مراجعه کنید.
۵. حل تستهای متنوع از کتب مختلف کمک آموزشی باعث کسب تسلط بهتر و خلاقیت در حل سوالات آزمونها میشود.
سوالات آزمونهای ماز جدیدترین و به روزترین سوالات، مطابق با آخرین تغییرات کنکور هستند.
تحلیل سوالات ماز را اولویت خودتان قرار دهید. برای آمادگی قبل از آزمون از اپلیکیشن دیجیماز استفاده کنید و سوالات همان بودجه بندی را حل کنید برای مشاهده آرشیو سوالات سالها قبل ماز به دیجیماز مراجعه کنید.
۶. اشتباهات محاسباتی و بی دقتیهایتان را در تحلیل آزمون استخراج کنید. اشتباهات را در دفتری یادداشت کنید. قبل از هر آزمون مجدداً این اشتباهات را مرور کنید تا در حین آزمون حواستان باشد دیگر این اشتباهات را مرتکب نشوید. اسم این دفتر را سوتینامه بگذارید!
۷. تستهای چالشی و نکتهدار را علامت بزنید. نکات مهم تستها را در گوشه کتاب یادداشت کنید تا در مطالعههای بعدی آنها را مرور کنید. تستهای مهم را که مارکدار کردید در زمانهای مرور به آنها برگردید و مجدداً به صورت زماندار حلشان کنید.
۸. از کلاسهای آنلاین استفاده کنید. اگر علت پاسخ ندادن به سوالات، عدم تسلط کافی روی مباحث و عدم درک صحیح مطالب است، بهتر است از کلاسهای آنلاین استفاده کنید. با کمک دبیر و استاد میتوانید موضوعات را به خوبی درک کنید. ماز نیز در این راستا کلاسهای کمکآموزشی ویژه کنکور ۱۴۰۴ و امتحانات نهایی برگزار میکند. در هر کلاسی که نیاز دارید میتوانید بصورت اختصاصی شرکت کنید.
با تاثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور ۱۴۰۴، امتحانات نهایی نیز نقش کلیدی در قبولی شما ایفا میکنند.
برای آشنایی بیشتر با کلاسهای کمک آموزشی ماز به قسمت کلاسهای آنلاین مراجعه کنید.
۹. قبل از آزمون زمانی را به مرور دروسی که مرتبط با آزمون پیشرو است اختصاص دهید. تا در آزمون دچار فراموشی مطالب نشوید. به این کار بازخوانی گفته میشود و دقیقا مثل مطالعه شب امتحان است.
۱۰. مدیریت زمان را تمرین کنید. هرتست زمان خودش را دارد. اگر زمان بسیاری را صرف حل سوالات میکنید، ابتدا سعی کنید مقداری سریعتر عمل کنید و در زمان کمتری سوالات را حل کنید. تا به مرور به زمان استاندارد برای هر تست برسید.
۱۱. تکنیکهای شرکت در آزمون را تمرین کنید. تکنیکهایی از قبیل: تکنیک ضربدر و منها، تکنیک تشخیص سوالات سخت و ساده و…
۱۲. اگر از ابتدا با آزمونها پیش نرفتهاید. لازم است مباحثی که به آن مرتبط هستند را نیز مطالعه کنید تا بتوانید به سوالات مربوط به آن بودجه پاسخ بدهید.
آشنایی بیشتر با آزمونهای ماز
در این مقاله هر آنچه را برای پیدا کردن ایراداتتان در حین آزمون و بعد از آزمون نیاز داشتید را در اختیارتان قرار دادیم. به کمک این مقاله میتوانید در کنکور بهتر ظاهر شوید. خودتان را دست کم نگیرید!
شما لایق بهترینها هستید! گروه آموزشی ماز