به برنامه آزمون‌هام نمی‌رسم. چیکار کنم؟

517
0

یکی از دلایلی که دانش آموزان را از شرکت در آزمون‌های آزمایشی باز می‌دارد، این تفکر غلط است:

برای شرکت در آزمون باید تمام بودجه آزمون را مطالعه کرده باشم و اگر بخشی از آن کامل نشود در آزمون شرکت نمی‌کنم.

جدا از اینکه این تفکر کاملا اشتباه است؛ در این مقاله قصد داریم ۷ تا از مواردی که باعث می‌شود از برنامه‌ی آزمون عقب بمانید را بررسی کنیم و راهکارهای عملی ارائه می‌کنیم.

زمان در سال کنکور بسیار محدود بوده و همچنین مدت زمان آمادگی برای هر آزمون‌آزمایشی حدوداً ۲ هفته‌ است.

چند برنامه‌ای بودن (برنامه مدرسه، آزمون، مشاور، کلاس و…) باعث می‌شود که شما نتوانید از زمان خود به خوبی استفاده کنید و فقط به بخش کمی از هر برنامه‌ برسید.

لذا یک برنامه را انتخاب کرده و مطابق آن پیش بروید. برنامه راهبردی امسال آزمون های ماز دقیقا مطابق تغییرات اخیر کنکور طراحی شده اند تا بتوانید به بهترین نحو از کنکور اردیبهشت و تیر را پشت سر بگذارید.

در کنکور یک سری مباحث پیش‌نیاز مباحث دیگر هستند، یعنی بدون مطالعه آن‌ها، نمی‌توان مبحث بعدی را متوجه شد.

هنگامی که دانش‌آموز یکی از مباحث پیش‌نیاز را حذف می‌کند یا به هر دلیلی دلیلی آن قسمت را مطالعه نمی‌کند، در آزمون‌های بعدی هم مباحث مرتبط را متوجه نمی‌شود و نمی‌تواند برنامه آزمون را کامل کند و این سیکل معیوب در بسیاری از آزمون‌ها تکرار می‌شود؛ بنابراین حتماً در برنامه‌ریزی خود به بودجه آزمون و پیش‌نیاز‌های آن توجه کنید و زمان مناسب برای مطالعه‌ی آن‌ها مدنظر بگیرید.

همانطور که اشاره کردیم محدودیت زمان دو هفته‌ای بین یک آزمون با آزمون بعدی وجود دارد، پس باید با دقت برای آن برنامه‌ریزی کرد.

وسواس مطالعاتی یکی از مواردی است که باعث می‌شود سرعت مطالعه پایین بیاید و کامل کردن مباحث در زمان مناسب تبدیل به امری محال شود. باید بدانیم که در دور اول یادگیری یا هنگام فیلم دیدن و مطالعه درسنامه، یادگیری کامل حاصل نمی‌شود؛

پس یکبار با تمرکز متن کتاب درسی یا درسنامه را مطالعه کنید و سپس به تست‌زنی بپردازید؛ برای جبران قسمت‌هایی که به‌خوبی یاد نگرفته‌اید از پاسخنامه تست‌ها استفاده کنید.

انتخاب هر 10 نفر اول رشته تجربی ماز بوده است. برای آشنایی بیشتر با محصولات ما به فروشگاه ماز سر بزنید.

استفاده از چند منبع و تست‌زنی زیاد از عوامل مهم موفقیت در کنکور است ولی باید تعداد منابع را با توجه به وقت و توانایی‌مان تنظیم کنیم تا بتوانیم از آن ها با کیفیت بیشتری استفاده کنیم.

همچنین لازم نیست تمام تست‌های یک منبع را بزنیم چون بسیاری از تست‌ها ایده‌ی تکراری دارند و زدن چندباره‌ی آن‌ها کمکی نمی‌کند.

سری کتاب‌های تاپ گان ماز، با داشتن تعداد تست کافی، طبقه‌بندی آن‌ها از ساده به دشوار و ایده‌های تستی مختلف، می‌تواند منبع بسیار مناسبی برای مطالعه شما باشد. با مراجعه به دیجی‌ماز مارکت می‌توانید با تخفیف ویژه‌ای آن‌ها را تهیه کنید.

ممکن است کمال‌گرایی ما باعث شود بخواهیم در آزمون‌های مختلف شرکت کنیم و چندین‌بار آموخته‌های خود را بسنجیم؛ اما توجه داشته باشید که اگر بودجه‌بندی این آزمون‌ها با هم متفاوت باشد باعث سردرگمی در برنامه‌ریزی شما خواهد شد و صرفاً باعث استرس بیشتر شما خواهند شد، بنابراین یک آزمون را انتخاب کنید و به برنامه همان آزمون پایبند بمانید.

اگر هنوز نمی‌دانید بهترین آزمون آزمایشی چه ویژگی‌هایی دارد بهتر است مقاله ما را در این‌باره مطالعه کنید.

یکی از مهم‌ترین دلایل عقب افتادن از برنامه آزمون، برنامه ریزی غیرمنطقی است.

دو اصل مهم در برنامه‌ریزی مناسب، توجه به زمان در دسترس و توانایی فردی است که باید برنامه را اجرا کند.

در برنامه ریزی غیرمنطقی، دانش‌آموز بدون توجه به توانایی خود در خواندن مطالب، برنامه‌ای سنگین و حجیم با تعداد تست بالا تنظیم می‌کند و چون نمی‌تواند به برنامه برسد، در انتهای دو هفته، یک سری از مطالب را خیلی خوب خوانده و به بعضی مطالب اصلا نرسیده است.

اکثر دانش آموزها وقتی از مباحث یک آزمون جا می‌مانند، سعی می‌کنند با نوشتن یک برنامه فشرده و غیراصولی و خواندن مباحث خوانده نشده در فاصله زمان آزمون جدید، برنامه قبلی را جبران کنند.

این کار فقط باعث می‌شود مباحث قبلی را با کیفیت کم بخوانند و به مباحث جدید هم نرسند و این روند در تمام آزمون های پیش رو تکرار شود.

ایستگاه‌های جبرانی در برنامه راهبردی آزمون‌های ماز برای جلوگیری از همین مورد است.

در ایستگاه‌های جبرانی فرصت دارید مطالبی که در آزمون‌های گذشته مطالعه نکرده‌اید را بخوانید؛ پس لطفا وسواس را کنار بگذارید و از برنامه‌ریزی‌های احساسی و به دور از منطق خودداری کنید.

فهمیدیم که چه عواملی باعث می‌شود از برنامه آزمون جا بمانیم و این موضوع می‌تواند روند ما را در کل سال کنکور تحت تاثیر قرار دهد پس:

۱. زمان ما در سال کنکور بسیار محدود بوده و باید از چند‌برنامه‌ای بودن بپرهیزیم.

۲. در کنکور یک سری مباحث پیش نیاز مباحث دیگر بوده و بدون خواندن آنها مبحث بعدی را متوجه نمی‌شویم؛ پس مطالعه مباحث پایه‌ای را در اولویت بگذاریم.

۳.وسواس مطالعاتی سرعت مطالعه ما را پایین می آورد و باعث جا ماندن از برنامه می‌شود؛ بنابراین سعی نکنید با چندین دور مطالعه کردن درسنامه یا کتاب درسی به تسلط برسید؛ بلکه بعد از یکبار مطالعه دقیق، با حل تعداد زیادی تست به تسلط برسید.

۴.استفاده از چند منبع و آشنایی با دیدگاه‌های جدید از عوامل مهم در موفقیت در کنکور است، ولی باید استفاده از چند منبع در زمان مناسب و با برنامه ریزی درست باشد و ازحل تعداد زیادی سوال با ایده یکسان پرهیز کنید.

۵. برنامه‌ آزمون‌های آزمایشی با هم متفاوت است و رویکرد متفاوتی دارند؛ پس باید بهترین آزمون ممکن را انتخاب کنیم و با برنامه آن پیش برویم.

۶. برنامه‌ریزی‌ غیرمنطقی باعث عقب ماندن از برنامه آزمون می‌شود؛ پس باید به توانایی خود و زمان در دسترس توجه کنیم و برنامه‌ریزی مناسبی انجام دهیم.

۷.اکثر دانش‌آموزها به خاطر جا ماندن از برنامه آزمون قبلی، مباحث آن را در برنامه آزمون جدید وارد می‌کنند و این روند را در تمام آزمون‌ها تکرار می‌کنند؛ در صورتی که باید برای جبران، منتظر ایستگاه های جبرانی گنجانده شده در برنامه راهبردی بمانند.

موفق باشید!

برای دریافت جدیدترین اخبار و مطالب و تخفیف های ویژه ماز در خبرنامه عضو شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *