فهرست مطالب
- این مقاله، سی و نهمین مطلب از سری مطالب ماز درباره «آزمون» است.
- شروع از اولین مقاله: ۵ مزیت بسیار مهم آزمون دادن
- مقاله بعدی: حذفیات کنکور ۱۴۰۴ | لیست اعلام شده سازمان سنجش
چرا تلاشم بیشتر شد ولی ترازم کمتر؟
شاید این سوال ذهن شما را هم درگیر کرده باشد. گاهی اوقات برای کنکوریها پیش میآید که بعد از دوهفته مطالعه و تلاش برای تستزنی و یادگیری مباحث آزمون، به نتیجه دلخواه نرسیدند و بعد از دیدن کارنامه و درصدها ناامید شدند.بنظر شما علت این افت با وجود تستزنی بیشتر چه چیزی میتواند باشد؟ این مشکل میتواند دلیلهای زیادی داشته باشد ولی یکی از مهمترین علتها ضعف در مدیریت آزمون است. اگر حدس میزنید که این مشکل شما هم هست به این داستان توجه کنید.
محمد دانشآموز پایه دوازدهم است هدف او قرارگیری در لیست برترینهای آزمونماز است. او از تابستان در آزمونهای الکترونیکی ماز شرکت میکند ولی باوجود تلاش و برنامهریزی درست به هدف خود نمیرسد. برای حل این مشکل با مشاور خود مشورت میکند. بعد از تحلیل پاسخبرگ و کارنامه آزمونهای محمد، مشاورش متوجه میشود که علیرغم دانش و سطح علمی خوب، ضعف و اشکال او در مهارت آزمون دادن و مدیریت سرجلسه امتحان است. فکر میکنید چرا مشاور محمد این نظر را داشت؟ محمد معمولا در آزمونها:
۱- تعداد نزده و یا تعداد غلطهای بالایی دارد.
۲- خیلی از سوالات را نصف حل کرده و بدون رسیدن به جوابنهایی آنها رها میکند.
۳- در یک دفترچه آزمون نمیتواند همه سوالات را بخواند و گاهی پیش میآید که سوالات آسان آزمون را از دست بدهد.
۴- حل نکردن یک یا دو سوال ابتدایی باعث سردرگمی و کلافگی او میشود و او را از حل باقی سوالات ناتوان میکند.
۵- محمد در جلسات تحلیل آزمون از جمله بلد بودم ولی نتوانستم توی آزمون بزنم زیاد استفاده میکند.
اگر این جملات برای شماهم آشناست، شاید مشکل شما هم در مهارت آزمون دادن باشد برای حل مشکل خود پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تاثیر مهارت آزمون دادن در نتیجه بهتر چیست؟
کنکوری حرفهای به دو ابزار نیاز دارد:
۱- آزمون دادن
۲- مهارت آزمون دادن
کنکوری بدون آزمون، کنکوری موفق نیست.کنکور سراسری مثل یک ماراتن است که شما برای آمادهشدن در آن باید خود را به چالش بکشید.
آزمون دادن به شما کمک میکند تا طبق یک برنامه راهبردی مشخص مطالعه کرده، نقاط ضعف و قوت خود را در آزمون شناسایی و در یک فضای سالم برای پیشرفت خود رقابت کنید. یکی از بهترین و مناسبترین آزمونهای کنکوری ماز است.
به دلایلی که در ادامه شرح داده ایم، یکی از بهترین و مناسبترین آزمونهای کنکوری ماز است.
- برنامه راهبردی آزمونها
- کیفیت بالای سوالات و آشنا شدن با سوالات چالشی
- پاسخنامههای استثنایی موسسه ماز که مثل یک کلاس درس است.
- صدور کارنامه کامل که نقاط ضعف و قوت و درصد تسلط شما را مشخص میکند.
- قیمت مناسب باوجود خدمات و امکانات بالا
- تیم پشتیبانی قوی که همیشه همراهته
- برای ثبتنام در آزمونهای الکترونیک ماز سری به سایت ماز بزنید.
بدون استراتژی وارد زمین آزمون نشوید.
تا بهحال مربی فوتبالی را دیدهاید که بدون اینکه تکنیکی به شاگردان خود بدهد فقط آنها را در زمین بفرستد؟در فوتبال حرفهای هر مربی تکنیک و برنامهریزی خاصی برای تیم خود دارد و سعی میکنید تا تیم خود را طبق آن هدایت کند. آزمون دادن هم مثل انجام یک ورزش حرفهای نیاز به برنامهریزی و هدفگذاری دارد. شما نمیتوانید مثل یک بازیکن تازهکار بدون نقشهذهنی آزمون بدهید و انتظار نتیجه یک بازیکن حرفهای را داشته باشد. برای وارد شدن به سرجلسه هر آزمون و امتحانی شما باید استراتژی آزمون دادن خود را بچینید و طبق آن حرکت کنید. یکی از بهترین استراتژیها روش ضربدر منها است.
تکنیک طلایی نشاندار کردن سوالات هنگام آزمون دادن
در دفترچه آزمون شما با سوالات زیادی روبهرو خواهید شد که ممکن است از پس خیلی از آنها بربیایید ولی میدانیم که زمان ما محدود است بنابراین برنده کسی است که بتواند با کنارگذاشتن طمع خود بهترین سوالها را انتخاب کند و به خیلی از سوالها نه بگوید. ما برای مدیریت بهتر آزمون سوالات به دستههای مختلفی تقسیم میکنیم.
- سوالاتی که میتوانید در زمان استاندارد آن را حل کنید.
- سوالاتی که فکر میکنید در صورتی که زمان بیشتری صرف کنید احتمالا به جواب نهایی میرسید.
- سوالاتی که به هردلیلی فکر میکنید نمیتوانید حل کنید.
در روش ضربدر منها سوالاتی که بهدلیل مطالعه نکردن مبحث آن و یا سختی سوال فکر میکنید نمیتوانید حل کنید را با علامت منها مشخص کنید. سوالی که علامت منها دارد به این معنی است که در دورهای بعدی قصد حل این سوال را ندارم و آن را نمیخوانم. این به مدیریت زمان شما سرجلسه کمک میکند.
سوالاتی که فراموش کردید، به زمان بیشتری نیاز دارید و یا به هر دلیلی در آن لحظه قصد حل را ندارید با علامت ضربدر مشخص کنید. سوالاتی که علامت ضربدر دارند اولویت بیشتری در دورهای بعدی دارند.
علامتدار کردن سوالات به شما کمک میکند تا وضعیت خود را نسبت به هر سوال مشخص کرده و زمان خود را درستتر استفاده کنید.

روش ضربدر منها در آزمونهای الکترونیکی ماز
دغدغه همیشگی ماز بهتر کردن شرایط و امکانات در جهت پیشرفت دانشآموزان است. به همین دلیل برای مدیریت آزمون شما نیز چارهای اندیشیده است. در آزمونهای الکترونیکی ماز مقابل سوال سه علامت ضربدر، منها و دایره وجود دارد. با استفاده از اینها شما میتوانید سوالات خود را علامتدار کنید. این امکان جذاب برای اولین بار در آزمونهای ماز اجرا شد.

چگونه از امکان ضربدر منها دایره آزمونهای ماز استفاده کنیم؟
قبل شروع آزمون برای خودتان مشخص کنید که هر دسته از سوالات را چه علامتی میزنید؟ طبق روش ضربدر منها ضربدر برای سوالاتی است که در دور بعدی حل میکنید و منها برای سوالاتی که قصد حلکردن آنها را ندارید. علامت دایره را میتوانید خودتان شخصیسازی کنید مثلا برای سوالاتی که نیمی از آن را حل کردید و در یک قدمی جواب آن ماندید و یا در سوالاتی که بین دو گزینه شک دارید.
آشنایی بیشتر با آزمونهای ماز
استفاده از روش ضربدر منها در تحلیل آزمون:
بعد از مرحله آزموندادن به اصلکار یعنی تحلیل آزمون میرسیم. تحلیل ازمون از خود آزمون نیز مهمتر است. در زمان تحلیل آزمون اگر سوالات علامتدار شده را بررسی کنید، میتوانید بررسی و آنالیز بهتری از مهارت آزموندادن خود داشته باشید و تحلیلی موثرتر را انجام دهید. بیشتر بخوانید: با این ۱۱ قدم آزمون خود را تحلیل کنید.
چگونه از اشتراک الماس ماز بهترین استفاده ممکن را داشته باشیم؟
جمعبندی:
۱- برای موفقیت در کنکور باید به آزمون دادن عادت کنید و از تستهای زماندار فرار نکنید.
۲- مهارت آزمون دادن به اندازه مطالعه درنتیجهنهایی اثر دارد و اگر روی این موضوع کار نشود ممکن است تلاش دوهفتهای شما را از بین ببرد و درنهایت تراز و درصد خوبی نگیرید.
۳- روش ضربدر منها در آزمونها باعث استفاده بهینه از زمان میشود تا آزمونی با آرامش، بدون استرس و با نتیجه عالی را تجربه کنید.
۴- کلید پیشرفت در سال کنکور تحلیل آزمون است. از جلسات تحلیل آزمون خود میتوانید نقاط ضعف در مدیریت آزمون و همچنین اشکالاتآموزشی خود را پیدا کنید و آنها اصلاح کنید.