چرا باید به درس خواندن عادت کنیم؟
هرکسی این موضوع را به خوبی میداند که اگر به درس خواندن عادت کنیم؛ مسلما در آینده به فرد موفقتری تبدیل میشویم. از طرفی هم اگه عادت به درس خواندن را در خود تقویت کنیم؛ هیچوقت حین درسخواندن خسته نمیشویم و درس خواندن برای ما خسته کننده نمیشود. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشیم این است که یکی از مهمترین و اصلیترین راههای موفقیت در کنکور و کسب رتبه های خوب، صحیح درس خواندن و تداوم در آن است؛ یا بهتراست بگوییم باید طوری به درس خواندن عادت کنیم که به یکی از نیازهایمان در زندگی تبدیل شود. مثل نیاز به خوردن، نیاز به خوابیدن و…
فهرست مطالب
یکی از مسائل مهمی که میتواند باعث پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شود عادت به درس خواندن است. چگونگی عادت به درسخواندن یکی از سوالاتی است که اکثر دانش آموزان با آن مواجه هستند.
یکی از اصلیترین راههای عادت به درس خواندن این است که از مطالعه خود لذت ببرید. سعی کنین با روشهای مختلف این کار را برای خود لذتبخش کنید و عادت به درس خواندن را در خود ایجاد کنید. با گذشت زمان روزی خواهد رسید که بدون درس خواندن احساس میکنید کاری را انجام ندادهاید و از چیزی عقب ماندهاید.
برنامهریزی و هدفمند درس خواندن:
ایجاد هر عادتی نیازمند زمان است و یک روزه اتفاق نمیافتد و عادت به درس خواندن نیز همین گونه است. برای این که هر روز درس بخوانید نیاز به یک برنامه درست و اصولی و مشخص کردن ساعت مطالعه دارید. هنگام مطالعه با یادآوری اهداف به خود انگیزه بدهید و این را در نظر بگیرید چیزی بدون تلاش به دست نمیآید. برای برنامهریزی دقیق در برنامهریزی درسیتان بصورت روزانه، خواندن دروس عمومی و تخصصی برای امتحان نهایی را درنظر بگیرید. مثلا آزمونهای ویژه امتحانات نهایی برگزار میشود، که میتوانید از برنامه راهبردی آزمونها برای برنامهریزی درسیتان استفاده کنید.

در واقع برنامهریزی درسی به دانشآموزان و داوطلبان کنکور کمک میکند تا دروس خود را سازماندهی کنند، بهترین روشهای مطالعه را انتخاب کنند، مهارتهای آموزشی و یادگیری خود را توسعه دهند، بهترین روشهای ارزیابی را برای خود به کار برند و از اشتباهات قبلی خود یاد بگیرند.
محیط مناسب برای مطالعه:
گاهی خستگی زودهنگام زمان مطالعه به دلیل مناسب نبودن محیط مطالعه است. برای این که بتوانید با تمرکز مطالعه کنید و از زمانی که برای این کار صرف میشود به درستی استفاده کنید بهتراست که در محیطی آرام و ساکت درس بخوانید. نظم جایی که برای مطالعه انتخاب میکنید، میتواند روی روند ذهن شما برای درس خواندن تاثیرگذار باشد.
تعیین کردن ساعت مشخص برای درس خوندن:
یکی دیگر از راههای عادت به درس خواندن این است که زمان مشخصی از هر روز را برای این کار در نظر بگیرید. مثلاً هر روز بعد از مدرسه دو ساعت استراحت کنید و راس ساعت 5 درس خواندن را شروع کنید. داشتن نظم در هر کاری میتواند عادت کردن به آن را برای شما سادهتر کند.
لذت بردن از درس خواندن:
کارهای لذت بخش به سرعت به عادت تبدیل میشوند پس برای عادت به درس خواندن باید آن را با لذت انجام دهید. درست است که مطالعه بعضی از دروس برای شما عذابآور است، اما حتماً یکی دو مورد از کتابهای درسی مورد علاقه شما هستند. میتوانید درس خواندن خود را با مروری روی مباحث مورد علاقه خود شروع کنید و بعد از آن سراغ درسهای بدقلق بروید. با این کار مغز خود را گول زده تا برای ادامه درس خواندن با شما همراهی کند.
بسیاری از دانش آموزان مطالعه را استرسزا و خسته کننده میدانند، اما لازم نیست اینگونه باشد. مطالعه میتواند سرگرم کننده باشد. همه چیز به طرز فکر شما و نحوهی برخورد شما با هر جلسهی مطالعه بستگی دارد.

در نظر گرفتن پاداش:
پاداشها، به عنوان ابزارهایی که انگیزه افراد را تقویت و تحریک میکنند، نقش بسیار مهمی در ایجاد انگیزه دارند. هنگامی که فرد یک وظیفه را بهطور موفق انجام میدهد و پاداشی دریافت میکند، مغز به ترشح نوروترانسمیترهای خاص که با احساس خوب و لذت مرتبط هستند، مشغول میشود. این افزایش نوروترانسمیترها به ترشح دوپامین، سروتونین، و اندورفین منتهی میشود که به ترتیب با افزایش انگیزه، احساس رضایت، و کاهش درد و استرس مرتبط هستند. به علاوه، پاداشها میتوانند بر افزایش انگیزه افراد اثرگذار باشند زیرا ارتباط مستقیمی با اهداف و ارزشهای فردی دارند.
وقتی یک فرد پاداشی در پیش نگه داشته و با موفقیت به دست میآورد که با اراده و تلاش خود ارتباط دارد، احساس قدرت و کنترل بر زندگی خود را تجربه میکند. در کل، پاداشها نه تنها به عنوان معنای فوری از پیشرفت در راه به دستیابی به اهداف عمل میکنند بلکه با ایجاد احساس خوب و لذت، افراد را به ادامهٔ تلاشها و پیشروی در مسیرهای زندگیشان تشویق میکنند.
تایمهای استراحت بین درس:
درس خواندن بدون استراحت باعث کاهش کیفیت مطالعه و یادگیری دانش آموز میشود. برای این که مطالعه با کیفیتی را تجربه کنید، نیاز است که بعد از حدود یک ساعت و نیم مطالعه، حدود 20 دقیقه استراحت کنید. در این مدت استراحت از محل مطالعه خود فاصله بگیرید تا حالت خوابآلودگی و خستگی از شما دور شود.
آشنایی بیشتر با آزمونهای ماز
خواب منظم:
خواب کافی در طول شب هم انرژی زیادی به شما میدهد و هم تمرکز شما را بالاتر میبرد. حدود 6 تا 8 ساعت خواب برای هر دانشآموز کافی به نظر میرسد تا صبح پر انرژی از خواب بیدار شوند. سعی کنید به جای شب بیداری و درس خواندن، زودتر بخوابید و در عوض صبح زودتر از خواب بیدار شوید.
یادگیری روشهای مختلف مطالعه:
برای این که بتوانید به درسخواندن عادت کنید، باید روشهای مطالعه درسی را یاد بگیرید. گاهی اوقات دلیل فرار از درس خواندن این است که نمیدانیم روش مطالعه هر درس با دیگری تفاوت دارد! قطعاً نمیتوانید از همان روش مطالعه فیزیک کنکور برای خواندن زبان انگیسی کنکور هم استفاده کنید.
برای مطالعه هر درس نیازه که از روش مطالعه مختص خودش استفاده کنید. گاهی اوقات حاشیهنویسی و خلاصهنویسی کردن بهترین راه برای یادگیری سریع است. اما در بعضی مواقع هم نیاز است که برای آموزش بهتر زیر نکات مهم خط بکشید یا تکنیکهای خاص و جدید را آموزش ببینید.
از تکنیکهای تندخوانی استفاده کنید:
کندخوان بودن سبب حواس پرتی، کاهش بازدهی مطالعه، بیحوصلگی و در نتیجه عدم عادت کردن به درس خواندن میشود. بنا به موارد نامبرده از تکنیکهای تندخوانی به عنوان یکی از راهکارهای موضوع چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ استفاده کنید. اگر دوست دارید تکنیکهای تندخوانی را یاد بگیرید این مقاله: به سرعت نور مطالعه کن! حتما به دردتون میخوره.
خودآزمایی و ارزیابی عملکرد:
بهترین چیزی که به شما انگیزهی مجدد برای درسخواندن میدهد دیدن پیشرفتتان است! بعد از یک هفته در ابتدای مسیر و در ادامه با بازههای یک ماهه پیشرفت خودتان را در دروس و درصد پاسخگویی به سوالات بسنجید.
با دیدن پیشرفت خودتان در دروس مختلف احساس شادمانی به شما دست میدهد و روند پیشرفت خودتان را رصد میکنید و از ادامه مسیر نا امید نشوید. گاهی اوقات حتی حل یک تست شادی در شما ایجاد میکند که مثل یک بمب انرژی برای ادامه درسخواندن میتواند کافی باشد.
شرکت در کلاسهای تدریس خصوصی راهی برای یادگیری بهتر:
وجود مشکلات آموزشی و عدم یادگیری مطالب درسی موضوع مشترک و رایج برای اکثر دانشآموزان است. توجه داشته باشید، زمانی که دانشآموز نمیتواند مطالب درسی را یاد بگیرد و به سوالات و تمرینات پاسخ دهد، بی انگیزه شده و در نهایت به درس خواندن عادت نمیکند.
بنابراین چنانچه دانش آموز مطالب آموزشی را به خوبی یاد نمیگیرد، قبل از اینکه از مسیر درس خواندن دور شود، بهتر است از راههای یادگیری بهتر استفاده کند. مهمترین راهی که برای این موضوع وجود دارد، شرکت در کلاسهای آنلاین ماز و استفاده از آموزشهای اصولی معلمان خصوصی است. ماز فیلمها و کلاسهای کنکوری را در اختیار دانش آموزان قرار میدهد و همچنین منابع مطالعه بینظیری دارد.

10 نفر اول رشته تجربی کنکور 1403 مازی بودند.
کمبود وقت:
مشکل کمبود وقت زمانی برای دانشآموزان پیش میآید که برنامه ریزی اصولی وجود نداشته باشد، به انجام سایر موضوعات بیشتر از اجرای برنامه ریزی درسی اهمیت داده شود و یا اینکه دانشآموزان بدون داشتن هدف به مطالعه درسی میپردازند.
کمبود وقت ناشی از وجود هر عاملی که باشد دانشآموز برای رفع این مشکل و عادت کردن به درس خواندن نیاز به صحبت کردن با مشاور تحصیلی دارد. مشاوران به دانشآموزان کمک میکنند تا با در نظر گرفتن شرایطی که دارند برای مطالعه برنامه ریزی کنند، از پاسخهای سوال چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ اطلاع پیدا کنند و به اهمیت مطالعه و تعیین هدف پی ببرند.
جمعبندی:
با استفاده از روشهای مختلفی همچون برنامه ریزی، شرکت در کلاسهای آموزشی، داشتن مشاور، کنترل وقت، استفاده از تکنیکهای آموزشی و… میتوانید با لذت بیشتری به مطالعه بپردازید.
اگر بتوانید عادت به درس خواندن و مطالعه را در خود ایجاد کنید قطعاً تا سالها بعد، از این کار خود راضی هستید. شک نکنید که با پیادهسازی این روشها میتوانید درس خواندن را به کاری لذتبخش برای خود تبدیل کنید. هیچوقت انگیزه و انرژی خود را برای رسیدن به اهداف خود از دست ندهید.
کمکم کرد با مشکلاتی که با آن مواجه شده بودم راهی برای حل آنها پیدا کنم من میخواهم هر موقع که از کلاس می آیم کمی ریاضی تمرین کنم ولی راستش هیچ کار هم نمیکنم و وقت کم می آورم از فردا یک برنامه درسی برای خودم می نویسم و این کار هارا انجام میدهم ببینم چه میشود و یک تشکر ویژه ممنونم .
امیدوارم بتونی انجامشون بدی
خیلی خوب بود
ممنون دوست مازی