در ایام عید امتحانات نهایی را فراموش نکنید! بسیاری از دانشآموزان تصور میکنند که باید تمام وقت خود را به مطالعه کنکور اختصاص دهند، اما این دوران بهترین فرصت برای تمرین امتحانات نهایی است. روی صحبت با همه دانشآموزان است، نه فقط پایه دوازدهم! از سال ۱۴۰۳، تمام امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم بهصورت نهایی برگزار میشود و نمرات آنها بهطور مستقیم روی نتیجه کنکور شما تأثیر میگذارد. حتی اگر دانشآموز پایه دهم یا یازدهم هستید، میتوانید از این فرصت برای آمادگی بهتر در امتحانات استفاده کنید.
فهرست مطالب
این مقاله، نوزدهمین مطلب از سری مطالب ماز درباره «آزمون» است.
- شروع از اولین مقاله: ۵ مزیت بسیار مهم آزمون دادن
- مقاله بعدی : ۹ راهکار برای حفظ انگیزه درطول مسیر
اهمیت امتحانات نهایی در کنکور

برای این موضوع یک مقاله تحت عنوان میزان تاثیر امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۵،۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ در وبلاگ ماز است که بصورت کامل تاثیر امتحاناتنهایی را بررسی کرده است. اما بصورت خلاصه، تأثیر امتحانات نهایی بر نتیجه کنکور به مرور افزایش یافته است:
- برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۴: تأثیر ۶۰ درصدی از نمرات پایه یازدهم و دوازدهم
- برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۵: تأثیر ۶۰ درصدی از نمرات هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم
با توجه به این موضوع، باید مطالعه و تمرین این دروس را جدی بگیرید، چرا که سوالات امتحانات نهایی هم سختتر و مفهومیتر شدهاند. برای اینکه بدانید چه دروسی در امتحانات نهایی وجود دارند به مقاله میزان تاثیر امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۵،۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ مراجعه کنید.
اشتراک الماس اولین و آخرین خرید کنکورت است!
ضریب دروس در امتحانات نهایی
در ادامه، ضریب هر درس در امتحان نهایی را میگوییم که مهمترین دروس امتحان نهایی برای هر پایه و رشته را مشخص میکند:
پایه دهم
رشته ریاضی:
- فیزیک با ضریب ۲٫۳۶
- شیمی با ضریب ۴٫۷۲
- زبان انگلیسی با ضریب ۲٫۹۴
رشته تجربی:
- ریاضی با ضریب ۱٫۹۷
- فیزیک با ضریب ۲٫۳۶
- شیمی با ضریب ۴٫۷۲
- زیستشناسی با ضریب ۵٫۷۲
- زبان انگلیسی با ضریب ۲٫۹۴
رشته انسانی:
- ریاضی و آمار با ضریب ۱٫۹۷
- زبان انگلیسی با ضریب ۲٫۹۴
پایه یازدهم
رشته ریاضی:
- فیزیک با ضریب ۲٫۳۶
- شیمی با ضریب ۴٫۷۲
- حسابان با ضریب ۱٫۹۷
- زبان انگلیسی با ضریب ۲٫۹۴
رشته تجربی:
- زیستشناسی با ضریب ۵٫۷۲
- ریاضی با ضریب ۱٫۹۷
- فیزیک با ضریب ۲٫۳۶
- شیمی با ضریب ۴٫۷۲
- زبان انگلیسی با ضریب ۲٫۹۴
رشته انسانی:
- تعلیمات دینی با ضریب ۴٫۲۴
- جامعهشناسی با ضریب ۲٫۸۶
- تاریخ با ضریب ۲٫۸۶
- جغرافیا با ضریب ۲٫۴۶
- زبان انگلیسی با ضریب ۲٫۹۴
برنامهریزی برای مطالعه دروس امتحاننهایی در ایام عید
داوطلبان در این قسمت به ۲ گروه تقسیم میشوند. دسته اول افرادی که مطابق با مقاله قبلی ماز تلاش کردند دروس امتحاناتنهایی را همراه با کلاس پیش ببرند. دسته دوم افرادی که تاکنون زمانی را برای مطالعه دروس عمومی قرار ندادهاند.
برنامهریزی ویژه دسته اول
باتوجه به اینکه شما مطالب را همراه با کلاس مطالعه کردید برنامهریزی درسیتان را به گونهای انجام دهید که مرور سریعی روی مطالب داشته باشید و به سراغ حل تمرین بروید و امتحانات نوبت اول حل کنید.
برای دروس مشترک کنکور و امتحان نهایی به مطالعه برای کنکور اکتفا کنید و فقط تمرین حل کنید.
برنامهریزی ویژه دسته دوم
دستهای از دروس را که برای کنکور مطالعه کردید در بازه ایام عید تمرین کنید. در ادامه اولویت را برای دروسی بگذارید که تاثیر بیشتری در امتحاننهایی دارند. در ابتدا آنها را به سرعت مطالعه کنید و به سراغ تمرین بروید. برای افزایش سرعت مطالعه به مقاله رمز و راز افزایش سرعت مطالعه مراجعه نمایید. برای حل سوال تشریحی از کتاب کمک آموزشی تشریحی استفاده کنید.
ساعت مطالعه در ایام عید برای امتحاناتنهایی چه میزان باشد؟
در ایام عید برای داوطلبان کنکوری و با توجه به نزدیک بودن آزمون سراسری اردیبهشت، بیشتر زمان خود را به جمعبندی دروس کنکوری اختصاص دهید. با توجه به اهمیت بالای امتحانات نهایی، پیشنهاد میکنیم روزانه حدود ۳ تا ۴ ساعت را به مطالعه و تمرین دروس نهایی اختصاص دهید. در این بازه زمانی، ۴۵ دقیقه برای دروس سختتر و ۳۰ دقیقه برای دروس سادهتر برنامهریزی کنید.
این زمانبندی باید با توجه به برنامه و ساعت مطالعه کلی روزانه شما تنظیم شود. بهطور کلی، پیشنهاد ما این است که ۶۰ درصد از زمان مطالعه خود را به دروس کنکوری و ۴۰ درصد را به امتحانات نهایی اختصاص دهید. به یاد داشته باشید که دروسی که برای کنکور میخوانید، در امتحانات نهایی شما نیز تأثیرگذار هستند، بنابراین با یک برنامهریزی دقیق میتوانید برای هر دو هدف آماده شوید.
داوطلبان پایه دهم و یازدهم بهتر است بین ۶ تا ۸ ساعت مطالعه روزانه داشته باشند. دانشآموزان دهمی با برنامهریزی مؤثر میتوانند دروس خود را مرور کرده و تمرینات بیشتری انجام دهند. اگر در پایه یازدهم هستید و مطالعه بهسبک کنکوری را آغاز کردهاید، بهتر است ساعت مطالعه خود را به هر دو بخش امتحانات نهایی و کنکور اختصاص دهید. نسبت پیشنهادی برای این دسته از داوطلبان ۵۰ درصد کنکور و ۵۰ درصد امتحانات نهایی است.
آشنایی بیشتر با آزمونهای ماز
روش مطالعه دروس ویژه امتحاننهایی
در امتحانات نهایی، متن کتاب درسی و تمرینهای آن به دلیل طراحی سؤالها مستقیماً از کتاب درسی، اهمیت ویژهای دارند. بنابراین، برای موفقیت در این امتحانات، ابتدا کتاب را به دقت مطالعه کنید و تمام فعالیتها، خودآزماییها، و تمرینهای پایانی را حل کنید. سپس، اگر فرصت بیشتری داشتید، از کتابهای کمکآموزشی استفاده کنید.
اگر در یادگیری یا فهم بخشی از کتاب درسی مشکل دارید، میتوانید از کلاسهای کمکآموزشی ماز ویژه امتحانات نهایی استفاده کنید. برای کاربران دارای اشتراک الماس، این دورهها از طریق پنل کاربری در دسترس هستند. همچنین، داوطلبانی که این اشتراک را ندارند، میتوانند پکیج امتحاننهایی را بهصورت جداگانه تهیه کنند.
منابع مناسب برای امتحانات نهایی
۱- اولین و مهمترین منبع برای مطالعه و تمرین، کتاب درسی است.
۲- برای تمرین بیشتر، از نمونه سؤالات امتحان نهایی سالهای گذشته استفاده کنید.
۳- توصیه میکنیم حتماً امتحانات نهایی سالهای ۱۴۰۱ و دورههای دی و خرداد ۱۴۰۲ را حل کنید زیرا سؤالات این سالها به سبک مفهومی طراحی شدهاند. سؤالات مربوط به سالهای قبل سادهتر هستند و بیشتر بر حفظیات تمرکز دارند.
۴- سؤالات شبهنهایی (نمونه آزمونهای استاندارد مدارس برتر) نیز گزینههای خوبی برای تمرین بیشتر هستند.
برای تمرینات بیشتر، میتوانید از کتاب ۲۰ شو ماز ویژه امتحانات نهایی استفاده کنید که از طریق اپلیکیشن دیجیماز قابل مشاهده و خریداری است.
با رعایت نکات فوق و برنامهریزی درسی مناسب با شرایط خود، میتوانید آمادگی کاملتری برای امتحانات نهایی کسب کنید. به یاد داشته باشید که با توجه به تأثیر قطعی ۶۰ درصدی نمرات نهایی در کنکور ۱۴۰۴، بیتوجهی به این امتحانات میتواند بهطور مستقیم و غیرمستقیم بر نتیجه کنکور و آینده تحصیلی شما تأثیرگذار باشد.
موفق و سربلند باشید!
عالی
عالی بود تشکر به خاطر مطالب مفیدتون
عالی