برای بازیکن خوبی شدن، فقط تمرین شوت زدن کافی نیست.
فهرست مطالب
بلکه باید در زمین مسابقه و مسابقه واقعی تبدیل به بازیکن خوبی شوید.
هدفم از این مثال، یادآوری این نکته به شماست که هرچقدر هم که دانش آموز خوبی باشید یا در خانه خوب تست بزنید، لزوماً به این معنی نیست که در کنکور هم موفق میشوید.
چرا که تست زدن همان شوتزدن است و آزمون دادن تمرین در یک مسابقه واقعی.
تا به حال فکر کردهاید چرا هیچ رتبهبرتری در آزمونها غیبت ندارد؟! چرا در تمام مصاحبههای ماز، رتبههایبرتر از اهمیت فراوان آزمون صحبت میکنند؟ واقعاً این همه تاکید برای چیست؟
با ما همراه باشید…
- این مقاله، دومین مطلب از سری مطالب ماز درباره «آزمون» است.
- مقاله بعدی: در آزمون های آزمایشی تابستان شرکت کنیم یا نه؟ ۵ دلیل برای شرکت در آزمون
- مقاله قبلی : چرا تراز آزمونهام پایینه و افزایش پیدا نمیکنه؟
1- خودتان را بیازمایید!
اولین و واضح ترین فایدهی آزمون دادن این است که نقاط قوت و ضعفمان را بفهمیم. بدانیم که در کجاها ضعف داریم و در چه مباحثی قوی هستیم. این موضوع به تحلیل دقیق آزمون نیاز دارد و باید زمان مناسبی را بعد از هر آزمون، به تحلیل آن اختصاص دهید.
شفافیت داشتن در مورد نقاط قوت و ضعف و اینکه بدانید در کجای مسیر هستید، یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در سال کنکور انجام دهید.
2- فراموش نکردن مطالب
یکی از کارآمد ترین روشهای مطالعه، روش مبتنی بر پرسش است. بدون آزموده شدن مطالعه شما ناقص است.
در این روش ما زمان کمی را به درسنامه و کتاب درسی اختصاص میدهیم و بیشتر زمان خود را در حل تمرین و سوال میگذرانیم. طبیعتا در ابتدای مسیر بیشتر سوالات را اشتباه پاسخ میدهیم اما باید توجه کنید که این یک اتفاق طبیعی است و برای همه همینطور است، به حل سوال و ایجاد چالش برای خود ادامه دهید و خواهید دید که بهمرور توانایی شما در حل سوالات بهبود مییابد.

با افتخار تمام رتبههای تک رقمی کنکور 1403 مازی بودهاند.
وقتی که از شما سوالی پرسیده میشود، مغز نسبت به موضوع پرسیده شده حساس تر میشود و با دقت بیشتری به آن توجه خواهد کرد و این موضوع ماندگاری مطالب را در ذهن شما بالا میبرد.
پس اگر آزمون استاندارد باشد و سوالات خوبی از شما پرسیده شود، گام آخر برای مطالعه را نیز برداشتهاید و یادگیری شما تکمیل میشود.

3- پیدا کردن بهترین روش مطالعه
آزمون دادن با نمایان کردن نقاط قوت و ضعف شما، به شما نشان میدهد که کدام بخش عملکردتان در مطالعه اشتباه بوده و باید اصلاح شود؛ یا کدام روش خوب بوده و میتوانید به بقیه موارد هم آن را تعمیم دهید.
همچنین به شما نشان میدهد در کجای برنامهی خود توجه کافی به مبحث مورد نظر را نداشتید و باید برنامهی خود را در جهت بهبود تغییر دهید.
بنابراین در تحلیلهای خود دقت کنید به مباحثی که سوالات آن را در آزمون اشتباه حل کردهاید و دلیل این غلط زدن را بررسی کنید که آیا یادگیری ناقص، بیدقتی یا نفهمیدن صورت سوال و… بوده است.
4- پیشبینی سوالات کنکور
شاید در مصاحبههای رتبههایبرتر دیده باشید که میگویند باید “ذهنیت طراح” داشت.
اما ذهنیت طراح چیست و چطور آن را به دست بیاوریم؟
ذهنیت طراح یعنی اینکه بتوانید خود را جای طراح سوالات کنکور بگذارید و از دید او به سوالات نگاه کنید، منظور و هدف او از طرح این نکته و سوال را بفهمید و بتوانید به پاسخ صحیح دست بیابید.
شما با حل کردن سوالات متنوع و استاندارد در یک آزمون آزمایشی مناسب میتوانید به ذهنیت طراح نزدیک و نزدیک تر شوید و کنکور را با کمترین مشکل و سردرگمی پشت سر بگذارید.
همچنین متوجه خواهید شد که طراحان کنکور به بعضی مباحث سوالخیز علاقه بیشتری دارند و از آن مباحث بیشتر سوال و تست طرح میکنند. با دانستن این موضوع میتوانید زمان بیشتری به آن قسمتها اختصاص بدهید.

5- شبیه سازی شرایط کنکور
مثال بازیکن فوتبالی که در ابتدای متن زدم را به یاد بیاورید.
شرکت در یک آزمونآزمایشی که نزدیک به کنکور باشد میتواند هدف شما از تمرین برای مسابقه اصلی (کنکور) را برآورده کند.
ولی این آزمون باید ویژگیهایی داشته باشد تا بتوان آن را شبیه ساز مناسبی برای کنکور در نظر گرفت.
1- سوالات استاندارد داشته باشد.
2- نکات مد نظر طراح را پیشبینی کند.
3- سطح دشواری آن مشابه کنکور باشد.
4- در سالهای گذشته تطابق خوبی با کنکور داشته باشد.
در کنار این موارد باید دقت کنید که شرایط محیطی جلسه آزمون شما نیز بسیار مهم است و باید حالتهای مختلف مثل وجود کمی صدای مزاحم، رفتوآمد افراد در محیط آزموندادن شما و حتی لباسهای شما را شبیهسازی کرده تا در آزمون اصلی دچار مشکل نشوید.

6-تقویت مهارت و استراتژی آزمون دادن!
احتمالا شما هم در بین دوستان و آشنایان خود دیدهاید که با زمان مطالعه بالا و تلاش مطالعاتی زیاد، باز هم در کنکور و سر جلسه نتوانستهاند از تمام دانستههای خود بهره ببرند و در نهایت با رتبهای کمتر از آنچه لایقش بودهاند، کنکور خود را به اتمام رساندهاند. این اتفاق در اغلب موارد به این دلیل است که داوطلبان بهدلیل تجربه کم آزمونزنی، نمیتوانند شرایط سر جلسه را کنترل کرده و کنترل خود و زمان را از دست میدهند.
با حل تعداد آزمون بالا و شرکت در آزمونهای حضوری و آنلاین؛ میتوانید بهمرور با تجربه مکرر شرایط مختلف، توانایی مدیریت صحیح آنها را کسب کنید.

7-ایجاد حس رقابت و اعتماد بهنفس
برای موفقیت در آزمونهای آزمایشی باید ابتدا در خانه تعداد مناسبی آزمون حل کنید و در آنها درصدهای مناسبی کسب کنید تا اعتماد بهنفس شرکت در آزمون اصلی را داشته باشید، با رفع اشکالات احتمالی خود در خانه، با حس بهتری سر جلسه آزمون حاضر خواهید شد و در نهایت نتیجه بهتری نیز کسب میکنید.
آزمونهای آزمایشی دارای جامعه آماری متفاوتی هستند و آزمون ماز یکی از آزمونهای با جامعه آماری بالا است، با شرکت در این آزمونها سطح خود را در مقابل سایر رقبای خود متوجه خواهید شد و باعث ایجاد حس رقابت در شما میشود، این روند به شما انگیزه و اراده میدهد تا تلاش خود را بیشتر کنید.

رتبههای تک رقمی کنکور 1403 رشته انسانی که مازی بودهاند.
پس باید آزمون بدهیم چون
۱- بتوانیم خود را بیازماییم تا بتوانیم در تمام مسیر شفافیت داشته باشیم و بدانیم مهمترین وسیلهی ما برای به دست آوردن شفافیت همین آزمون دادن است.
۲- متوجه شدید که آخرین مرحله در تکمیل تسلط خود بر مباحث کنکور، آزمون دادن است؛ پس با آزمون دادن یادگیری خود را کامل میکنیم.
۳- برنامه مطالعاتی خود را در راستای کسب نتیجه بهتر اصلاح کنیم و از آن بازخورد بگیریم.
۴- با دیدگاه طراح سوالات آزمون آشنا شویم و آماده رویارویی با سوالات کنکورسراسری شویم.
۵- مهارتهای آزمون دادن را تمرین کرده و توانایی مدیریت خود و زمان را در سر جلسه کنکور بهبود ببخشیم.
6-در فضای رقابتی کنکور حضور داشته باشیم و با حس رقابت، پرتلاشتر از گذشته به پیشرفت ادامه بدهیم.
موفقیت شما آرزوی ماست. ماز
سلام وقتتون بخیر من از پکیچ آزمون فرهنگیان استفاده کردم که به لطف اینکه دوسال در ماز بودم برای من رایگان شد ..من فرهنگیان قبول شدم خواستم از ماز تشکر کنم
سلام دوست مازی گلم بهتون تبریک میگیم بسیار خوشحال شدیم از قبولیتون انشالله موفق و موید باشید