برای کنکور 1404 از کی شروع کنم؟
فهرست مطالب
کنکوری خواندن را از کجا شروع کنم؟
چه چیزهایی برای یک شروع درسخواندن برای کنکور است؟
- این مقاله، سومین مطلب از سری مطالب ماز درباره «مطالعه» است.
- شروع از اولین مقاله: با رعایت این ۳ اصل، مطالعه ات را باکیفیت کن.
- مقاله بعدی: ۹ راهکار مقابله با وسواس مطالعاتی ویژه کنکوری ها
بهترین زمان شروع مطالعه برای کنکور چه زمانی است؟
فردی که ذهنیت رتبهبرتری دارد دنبال بهترین زمان برای شروع نیست! او بهترین زمان برای شروع را خلق میکند. طبیعی است که وقتی شروع به کاری جدید میکنیم سوالات زیادی در ذهن داشته باشیم و در ابتدا کمی سردرگم شویم، مسیر کنکور هم همینطور است، نگران نباشید و با ما همراه شوید تا این گره ذهنی را باز کنیم.
امروز قرار است در این مقاله کامل درمورد این قضیه صحبت کنیم و به شما کمک کنیم به موقع به قطار کنکوری ها به پیوندید و عقب نمانید.
7 قدم برای کنکوری شدن تا رتبه برتر شدن!
هفت ویژگی طلایی که اشتراک تمام رتبهبرترهای کنکور بوده است در ادامه آورده شده است.
1.هدف خودتان را مشخص کنید.
برای موفقیت در هر مسیری نیاز است که بدانیم مبدا و مقصد کجاست؟ برای مثال علی یک دانشآموز دوازدهمی است که در سالهای گذشته مطالعه کمی داشته است، او تصمیم گرفته است بهطور جدی شروع به مطالعه کند و میداند که از لحاظ آموزشی در درس فیزیک نسبت به سایر دروس تسلط بهتری دارد، پس در فیزیک، در بعضی مباحث آموزش نیاز ندارد و مستقیما میتواند تست بزند.
هدف او قبولی در رشته دندانپزشکی مشهد است و قبولی در این رشته و دانشگاه نیاز به میانگین درصد 65 در دروس تخصصی و نمره معدل بالای 19 نیاز دارد. او ابتدا سطح علمی خود را ارزیابی کرده و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده است. سپس برای ملموستر شدن هدفگذاری آن را به اهداف کوچکتری تقسیم میکند.
باید بدانید برای کسب درصد 65 در درس فیزیک نیاز به چند ساعت مطالعه و تلاش دارید و حال برای آن هدفگذاری دقیقتری داشته باشید.
2.انتخاب منابع مناسب!
برای هر درس، کتابهایی را انتخاب کنید که با سطح علمی شما متناسب باشند.
اگر در این زمینه تخصصی ندارید، حتماً از یک مشاور کمک بگیرید.
کتابهای تکپایه، برای شروع دانشآموزان در پایههای دهم و یازدهم مناسب هستند، تستهای بیشتری از مباحث دارند و سعی کردهاند تمام مباحث کتاب را پوشش بدهند.
کتابهای جامع شامل هر سه پایه کنکور است. این کتب برای سال کنکور کاربرد بیشتری دارند، بیشتر تمرکزشان روی تست زدن و مرور است. این کتب تستهای کمتر و درسنامههای خلاصهتری دارند.
دقت داشته باشید که لزومی ندارد تمام تستهای یک منبع را کامل کنید تا از منبع دوم (منبع سطح بالاتر) استفاده کنید، بلکه با توجه به زمان خود میتوانید از تکنیک تست ضریبی استفاده کنید. با این کار زمانی را خواهید داشت تا به زدن آزمونها بپردازید و اشکالات خود را پیدا کنید. پیشنهاد ما شرکت در آزمونهای آنلاین ماز است که سوالات با سطح مختلف در آن وجود دارد و به شما این امکان را میدهد تا خودتان را به چالش بکشید.

3.شخصی سازی برنامهدرسی
برنامهریزی دقیق و منظم یکی از اصول اساسی موفقیت در کنکور است. شما باید برنامههای بلندمدت، میانمدت و کوتاه مدت داشته باشید و آنها را مطابق با نیازها و زمانبندی خود تنظیم کنید.
برنامه درسی بلندمدت شما، همان برنامه راهبردی آزمونهای ماز است که به شما میگوید در هر قسمت از سال تحصیلی باید تا چه مبحثی را پیشروی کرده باشید و در چه زمانی به مرور مطالب بپردازید، با توجه به برنامه راهبردی ماز برنامه هفتگی برای خود بچینید و نقاط قوت و ضعف خود را در نظر بگیرید.
سپس برای هر روز مشخص کنید که چه مباحثی را مطالعه میکنید و با توجه به سبک زندگی خود و اتفاقات مختلف روزتان، مشخص کنید از چه ساعتی تا چه ساعتی را میخواهید برای هر درس صرف کنید. به این صورت شما برنامه دقیق و جزئی برای هر لحظه از روزتان خواهید داشت که مخصوص خود شماست.
شاید بدرتان بخورد: آموزش 0 تا 100 برنامهریزی درسی
4.بهترین روش مطالعه و نحوه تستزنی
برای شروع لازم است روش صحیح مطالعه و تست زنی را بدانید تا از همان ابتدا از مطالعهتان بهترین بهره را ببرید. از طرف دیگر امتحانات نهایی بصورت مفهومی طرح میشوند و نسبت به سالهای گذشته سطح سوالات دشوارتر شده است؛ لذا لازم است روش مطالعهای را در پیش بگیرید که بتوانید هم در امتحانات نهایی و هم در کنکور موفق شوید.
هر یک از دروس روش مطالعه متفاوتی دارد که لازم است آن را فرابگیرید. یکی از بهترین راهنماهای شما در این مسیر، توجه به تحلیل آزمونها و رفع اشکال نحوه عملکردتان است. برای مثال اگر در آزمون مطالبی را که قبلا مسلط بودید؛ یادتان نمیآید، پس مرور مناسبی قبل آزمون ندارید و در روش مطالعه خود باید تعداد مرور را بیشتر کنید.

5.شرکت در کلاسهای کنکوری
گاهی اوقات دانشآموزان مباحث را در کلاس درس یاد نمیگیرند، حتی از دوستان خودشان کمک میگیرند اما تاثیری ندارد. در این شرایط بهتر است یک دبیر آن درس را به آنان آموزش بدهد.
گاهی اوقات دانشآموز با سبک تدریس مدرسه نمیتواند تستهای آموزشی را حل کند. در این شرایط نیز بهتر است در کلاسهای کمک آموزشی شرکت کند تا پایه درسی او قوی شود و نکات کنکوری را در کلاس ها آموزش ببیند.
لازم به ذکر است که گاهی از رتبه برترها میشنویم در کلاس کنکوری شرکت نکردهاند؛ بله درست است! دانشآموزی که پایه قوی دارد و در مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان آموزش میبیند، هرهفته درحال امتحان دادن است. مطالعه این دانشآموز صرفاً منوط به امتحانات دی و خرداد نیست و با تمرین و تکرار زیاد به تسلطی رسیده است که نیازی به کلاس ندارد.
پس اگر شماهم این شخصیت را دارید و زمان زیادی تا سال کنکورتان دارید میتوانید در کلاسها شرکت نکنید ولی اگر یک سال و نیم و کمتر مانده به کنکورتان پیشنهاد ما به شما این است حتماً در کلاس ثبت نام کنید تا سرعت پیشرفت خودتان را چندبرابر کنید.
حتما ببینید: نظر رتبه برترها دربارهی کلاسهای ماز
6.شرکت در آزمونهای آزمایشی
اگر دوست دارید از همان ابتدا وارد فضای رقابت کنکوری شوید و مدام خودتان را محک بزنید و ببینید آیا پیشرفتی در دروس داشتهاید یا نه، حتماً آزمونآزمایشی ثبت نام کنید.
مزایای شرکت در آزمونهای آزمایشی:
- داشتن یک برنامه هدفمند با دید بلند مدت + ایستگاه های جبرانی
- اطلاع از نقاط قوت وضعف با تحلیل اصولی آزمون
- یادگیری مدیریت زمان در تستزنی
- کاهش استرس و ترس از کنکور
شرکت در آزمونهای آزمایشی همواره پیشنهاد تمام مشاوران بوده است؛ به شما کمک میکند دید متفاوتی از درسخواندن خودتان داشته باشید و در قطار رقابت کنکور باقی بمانید.
بیشتر بخوانید: 5 مزیت بسیارمهم آزمون دادن

آزمونهای آزمایشی ماز، همواره انتخاب رتبههای تک رقمی کنکور بوده است.
7.شروع کنید.
حال که تمام موارد لازم برای یک شروع پرقدرت برای کنکور را دارید، وقت آن رسیده است که دستبه کار شوید و درس خواندن را شروع کنید.
اگر عادت به مطالعه نداشتید بهتر است با ساعت مطالعه کم شروع کنید و به مرور ساعت مطالعهتان را افزایش دهید.
اگر انگیزه ای برای درسخواندن ندارید و تنبلی میکنید بهتر است از دروسی شروع کنید که به آن علاقه دارید.
شروع برای کنکور نیاز به یک سری مسائل اصلی داشت که برای شما توضیح دادیم. برای جمع بندی نهایی مطالب را بهصورت خلاصه برای شما مرور میکنیم:
1.هدف خودتان را مشخص کنید تا بدانید نیاز است درروز چند ساعت مطالعه کنید و سطح علمی فعلیتان را مشخص کنید.
2.کتابهای کمک آموزشی که مناسب هدف و سطح درسیتان است را انتخاب کنید.
3.یک برنامه درسی منظم و اصولی داشته باشید تا از وظایف خود در سال کنکور آگاه باشید.
4.درصورت نیاز در کلاسهای کنکوری ثبت نام کنید؛ اما دقت کنید که تمام وقت خودتان را درکلاس ها نگذرانید. هیچ کلاسی شما را به درصد 100 نمیرساند بلکه تمرین و تستزدن زیاد است که شما را به موفقیت میرساند.
5.بهترین آزمون آزمایشی را انتخاب و نقاط ضعف خود را با آن تحلیل کنید.
6.شیوه صحیح مطالعه دروس و تست زنی را یاد بگیرید و از همان ابتدا اصولی پیش بروید.
7.با رعایت موارد بالا و انگیزه و اراده قوی، مطالعه کنکوری خود را شروع کنید.
با رعایت موارد بالا و تلاش مستمر، شما نیز میتوانید به یکی از رتبههای برتر تبدیل شوید.
با آرزوی موفقیت بیشتر برای بچههای ماز