کامل ترین روش تحلیل آزمون؛ با این 11 قدم آزمون خود را تحلیل کنید.

1056
4

-من فقط آزمون میدم که ببینم ترازم چند میشه! بعد از آزمون استراحت می‌کنم و فرداش میرم سراغ برنامه مطالعاتی هفته جدید!

-تحلیل آزمون چیه؟ چرا باید آزمون تحلیل کنیم؟

-چرا؟ میشه برامون بگید چطور می‌تونیم تحلیل آزمون کنیم؟

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در راستای پیشرفت شما در مسیر کنکور تحلیل آزمون است. این قضیه نکات سخت و پیچیده‌ای ندارد اما تاثیر به‌سزایی در نتیجه کنکور شما دارد. در سال کنکور شما بصورت مدام مطالعه می‌کنید تا درنهایت با یک آزمون ۳ تا ۴ ساعته نتیجه مطلوبی را رقم بزنید.خیلی مهم است که سعی کنید به مرور وضعیت آزمون دادن خودتان را بهتر کنید و در آزمون‌ها پیشرفت کنید.

آزمون دادن صرفا بلد بودن دروس نیست! درسته است که اگر بخواهیم در آزمون نتیجه خوبی بگیریم باید این دروس را به خوبی بلد باشیم.اما الزاما هر کسی که دروس را به خوبی یاد گرفته است دلیل براین نمی‌شود که آزمون خوبی نیز بدهد.

آزمون دادن مهارت و استراتژی دارد، برای اینکه بتوانید آزمون خوبی بدهید لازم است آن را فرا بگیرید.

زمان آزمون را چطور بین درس‌ها تقسیم کنم؟ سوال سخت را چطور تشخیص بدم؟ سوال سخت را چه زمانی حل کنم؟

چه سوالی را کی و کجا حل کنم؟ چه تعدادی از سوالات چند موردی را حل کنم؟ و هزاران سوال دیگر…

در منزل شما محدودیت زمان و استرس ندارید. پس لازم است در آزمون‌های آزمایشی ماز شرکت کنید تا سری مهارت دیگر نیز کسب کنید.

مهم‌ترین قدمی که برای افزایش کیفیت آزمون دادن و درس‌خواندن لازم است برداریم این هست که یاد بگیریم یک آزمون را چطور تحلیل کنیم!

اما چطور آزمون‌های آزمایشی یا آزمون‌هایی که در منزل می‌دهیم را تحلیل کنیم؟

در آزمون‌های ماز بعد از به پایان رسیدن وقت آزمون (بعدظهر همان روز) پاسخنامه آزمون را در سایت قرار می‌گیرد. عصر همان روز زمانی که پاسخنامه به دست شما می‌رسد کار شما شروع می‌شود.

۱.تحصیح سوالات

اولین قدم تحلیل آزمون، تصحیح سوالات است. در ابتدای کار نتیجه آزمون را بررسی می‌کنیم. اگر در مبحث یا درسی نتیجه آزمون من خوب شده، چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟ علت اصلی بهبود نتیجه را پیدا کنید و دوباره به آن کار ادامه دهید. اگر نتیجه آزمون در درسی یا قسمتی از یک درس بد شده است، علت اصلی آن را نیز پیدا کنید و رفع کنید. 

با تحلیل اولیه نتیجه آزمون، علت موفقیت یا عدم موفقیت در یک درس را بیابید.

۲.حل سوالات نادرست و نزده!

سوالاتی که غلط جواب داده‌اید و یا نزده گذاشته اید را مجددا در خانه حل کنید. سریعاًبه سراغ پاسخنامه و ویدیو حل آزمون نروید. پاسخنامه و ویدیو حل آزمون باعث یادگیری می‌شوند اما اگر مجدد آن سوال را هفته بعد به شما بدهند نمی‌توانید از پس آن بربیایید.

باید سعی کنید خودتان سوالات را حل کنید. زمان بیشتری قرار دهید و برای حل سوال فکر کنید! اگر دیدید راه حلی به ذهنتان نمی‌رسد به سراغ پاسخنامه بروید. در قدم اول ابتدا چند جمله اول را بخوانید و بعد دوباره به سراغ حل سوال بروید. اگر بازهم نتوانستید بار بعد نگاهی سریع به جواب بیاندازید و دوباره بروید سوال را حل کنید.

بچه‌ها حواستان باشد سوالاتی که بلد بودید و حل کردید به دانش شما چیزی اضافه نمی‌کنند. سوالات نزده و غلط شما به دانش شما اضافه می‌کنند. این دسته سوالات هستند که باعث پیشرفت شما می‌شود.

۳.مقایسه حل خودت با پاسخنامه

یک دسته از سوالات هستند که شما محاسبات زیادی برای آن انجام داده‌اید تا به پاسخ رسیده‌اید. این سوالات را با پاسخنامه چک کنید تا روش حل سریعتر این سوالات را نیز یاد بگیرید.

۴.چرا سوالات را غلط زدم؟!

علت غلط حل کردن سوالات را باید بفهمید. اگر درسی را به خوبی نفهمیده‌اید یا نخوانده‌اید باید دوباره آن را مطالعه کنید. مسئله‌ها را حل نکردم یا غلط حل کردم! باید علت غلط حل کردن را پیدا کنید. چرا نتوانستم این مسئله را حل کنم؟ در استراتژی حل مسئله مشکل داشتم؟ در حل یک قسمت از سوال مشکل داشتم؟

پیدا کردن این علت‌ها باعث می‌شود شما از آزمون‌های آزمایشی درس بگیرید و در همین بازه ایرادات خودتان را رفع کنید. تا در زمان کنکو نیز بازهم همین اشتباهات را تکرار نکنید.

۵.سطح بندی سوالات آزمون

سعی کنید سوالات آزمون را سطح بندی کنید تا مهارتتان در تشخیص سوالات سخت بالا رود. سطح بندی به شما کمک می‌کند انتخاب کنید که چه سوالاتی آسان و متوسط هستند و باید همین الان حل شوند و چه سوالاتی سخت و وقت گیر هستند اگر زمان اضاف آوردید برگردید و روی آن‌ها وقت بگذارید.

در ادامه این تشخیص را با پاسخنامه ماز بررسی کنید که آیا سوالات را به درستی سطح بندی کرده‌اید یا نه! با تمرین و تکرار این روش به تسلط خوبی می‌رسید.

۶.سوالات نزده را درست انتخاب کردی؟

ممکن است سوالی آسان بوده است اما شما برعکس عمل کرده‌اید و سوال را نزده باقی گذاشتید. نباید گول ظاهر سوالات را بخورید و ببیند صورت سوال طولانی است پس این سوال سخت است!

۷.تهیه لیست خطاها و سوتی‌ها!

از اشتباهات خودتان در آزمون‌ها لیست تهیه کنید. سعی کنید در آزمون‌های بعدی این ایرادات را رفع کنید. اگر در حل سوالات خطاهای ناشیانه انجام می‌دهید باید سریع آن را رفع کنید وگرنه تا آخر سال همراه شما خواهند بود.

مثلا به کلمات درست و نادرست در صورت سوال دقت نمی‌کنید. ازاین به بعد زمان مطالعه صورت سوال زیر این کلمات خط بکشید.

مثلا تبدیل واحد‌ها را در آخر سوال فراموش می‌کنید. در صورت سوال دور تبدیل واحد نهایی را دایره بکشید.

قبل ازهر آزمون این لیست سوالات را بررسی کنید تا در آزمون‌ دیگر این اشتباهات را تکرار نکنید.

۸.مارک سوالات مهم

سوالاتی که مطالب خوبی دارد و به جمع‌بندی شما کمک می‌کند. این دسته سوالات را مارک کنید. در هر آزمون ۲۰ تا ۳۰ درصد سوالات را مارک کنید.

۹.مطالعه کامل پاسخنامه دروس سرنوشت ساز

پاسخنامه دروس مهم مثل زيست را کامل مطالعه کنید. پاسخنامه شیمی قسمت تئوریک ماز را کامل مطالعه کنید. اگر به یک سوال مسلط بودید لازم نیست مطالعه کنید. یک سری سوالات جداول خوبی دارند آن را بررسی کنید. این مرحله نباید زمان زیادی از شما بگیرد.

۱۰.مقایسه خودت با خودت!

زمانی که کارنامه به دستتان رسید باید خودتان را با آزمون قبلی مقایسه کنید. باید روند مثبت و صعودی داشته باشید. بچه‌هایی که روند سینوسی دارند و در یک آزمون خوب و در دیگری ضعیف عمل کرده‌اند باید سریعا ایرادات خودشان را رفع کنند.

در کارنامه آزمون‌ماز نمودارهایی که قرار دارد به شما در بررسی این قسمت کمک می‌کند. آشنایی بیشتر با آزمون‌های ماز

۱۱.مقایسه خودت با بقیه. اما خیلی منطقی!

اگر یک نفر را رقیب خودتان میدانید، کارنامه آن فرد را بررسی کنید. تحلیل کنید که چه دروسی را از شما بهتر جواب داده است و چکار کرده که این قسمت را قوی پاسخ داده است. باید از او بپرسید تا یاد بگیرید و شما نیز آن را در آزمون‌ها پیاده کنید.

دقت کنید که هر فردی نقاط قوت و ضعف خودش را دارد و مقایسه شما بایستی کاملا منطقی و بر پایه تقویت نقاط ضعف و حفظ نقاط قوت باشد.

هدف آزمون‌های آزمایشی این است که اشتباهات و ایرادات کار خودتان را پیدا کنید و آن را رفع کنید. با رفع این ایرادات دیگر در زمان کنکور گرفتار ابن مشکلات خواهید شد.

مراحل تحلیل آزمون چقدر زمان لازم دارد؟

در اوایل سال و ابتدای آزمون دادن که شما هنوز تسلط زیادی رو تکنیک‌ها و مراحل ندارید تحلیل آزمون اگر ۵ ساعت هم طول بکشد ایرادی ندارد. در ادامه با تمرین و تکرار و افزایش تسلط شما روی مهارت‌های آزمون دادن و تسلط بیشتر روی دروس سرعت تحلیل آزمون نیز افزایش پیدا می‌کند. اواخر سال نهایتا ۳ تا ۴ ساعت تحلیل آزمون زمان خواهد برد.

اگر مدت زمان تحلیل آزمون شما ۲ روز طول می‌کشد یا کل روز شنبه درگیر تحلیل آزمون هستید، به این معنی است که شما در قسمت از تحلیل آزمون زیاده‌روی می‌کنید و لازم نیست این همه زمان برای این قسمت قرار دهید.

در این مقاله سعی کردیم تمام نکات مهمی که برای تحلیل آزمون نیاز داشتید را در اختیارتون قرار بدهیم. امیدواریم این مقاله به پیشرفت شما در مسیر کنکور کمک کند.

آرزوی ما موفقیت شماست. گروه آموزشی ماز

برای دریافت جدیدترین اخبار و مطالب و تخفیف های ویژه ماز در خبرنامه عضو شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 دیدگاه برای “کامل ترین روش تحلیل آزمون؛ با این 11 قدم آزمون خود را تحلیل کنید.

  1. بسیار عالی سپاس از گروه اموزشی ماز

  2. واقعا ممنونم بابت این مطلب بسیار کامل واقعا عالی بود

  3. · 1403-04-04 در 10:55

    انرژی میگیریم ازتون??

  4. بسیار ممنون خیلی مفید و کاربردی بود