چرا تراز آزمون‌هام پائینه!

772
0

 احتمالا برای شما هم پیش‌ آمده است؛ بعد از چندین‌ بار کسب تراز پایین، با خود گفته‌اید این بار حداکثر تلاش خود را می‌کنید تا تراز خود را بالاتر ببرید؛ اما باز هم همان آش و همان کاسه! این مسئله باعث می‌شود احساس ناکافی بودن و شکست کنید. قطعا در این مسیر ایراداتی است که از چشم شما پنهان مانده است.

بعد از خواندن این مقاله، آماده خواهید شد تا در آزمون بعدی تراز خود را به‌طور قابل توجهی تغییر دهید.

با یک مثال واقعی توضیح می‌دهیم؛ علی یکی از شرکت‌کننده‌های آزمون ماز است و عملکرد خود را در درس فیزیک بررسی کرده است و به نتایج زیر رسیده است :

  • علی دریافته است که فیزیک را بیشتر شب‌ها مطالعه می‌کرده است که در همان زمان هم با ذهن خسته، مطالعه‌ را بی‌کیفیت به اتمام می‌رسانده و نیمه‌تمام رها می‌کرده است.
  • او از ابتدا با فیزیک مشکل داشته و از پایه‌ی دهم نقطه ضعف او بوده است.
  • او تمایلی به چالش کشیدن خود نداشته و هنگامی که با تست‌های سخت مواجه می‌شد، سریعا به پاسخنامه مراجعه می‌کرد و یادگیری مؤثر در این بین اتفاق نمی‌افتاد.
  • در آزمون از سوالات سخت و زمان‌بر عبور نمی‌کرد و روی دنده‌ی لج می‌افتاد! تا سوال را حل نمی‌کرد؛ رد نمی‌شد و درنهایت زمان کم ‌می‌آورد.

همچنین قرار شد تست‌ها را از سطح ساده‌تری شروع کند تا در همان ابتدای روند مطالعه از درگیری با تست‌های چالشی دوری کند و انگیزه‌اش را از دست ندهد. پس با این مثال متوجه شدید که شما هم باید به‌دقت عملکرد خودتان را تحلیل کرده و به‌دقت جزئیات عادات مطالعاتی‌تان را زیر‌نظر بگیرید و برای آزمون بعد هدف‌گذاری‌های منطقی داشته باشید.

اگر در فهم مفاهیم بودجه بندی آزمون مشکل داشته باشید و موضوع را به خوبی درک نکرده باشید یا از پس تست‌های ساده آن قسمت برنمی‌آیید وقت آن رسیده است که آن مبحث را دوباره یادبگیرید.

یکی از دلایل اصلی درصد پایین دانش‌آموزان در آزمون‌ها یادگیری ناقص یا اشتباه است که ممکن است به تسلط معلم مدرسه یا دقت دانش‌آموز در زمان آموزش برگردد. قبل از آنکه این موضوع جدی‌تر شود باید راهکاری برای آن درنظر بگیرید. از دوستانتان بخواهید موضوع را برایتان توضیح دهند یا اگر به دنبال آموزشی کامل‌تر و هستید پیشنهاد ما ثبت نام در کلاس‌های آنلاین ماز است که به کمک این کلاس‌ها می‌توانید از پس امتحانات‌نهایی و کنکور خود بربیاید.

زمانی که شما در کلاس‌های کمک آموزشی ماز ثبت نام کنید، همراه با بودجه بندی آزمون‌ها مباحث را فرا می‌گیرید به نکات ریز کتاب دقت می‌کنید. قبل از آزمون همراه با دوستان هم‌کلاسی خود آزمون کلاسی می‌دهید و با استادتان سوالات را حل می‌کنید. حل سوال با استاد به شما تکنیک‌های پاسخ سریع را آموزش می‌دهد و متوجه می‌شوید طراحان به چه نکاتی در طرح سوال دقت می‌کنند.

محیط مطالعه باید استاندارد‌هایی داشته باشد تا به کیفیت و تمرکز مطالعاتی شما بیفزاید. محیط مطالعه مناسب شامل نور کافی، جریان هوای مناسب، محیط آرام و منظم‌بودن فضای اتاق‌تان است؛ نبود نور مناسب باعت خستگی سریع‌تر چشم می‌شود و بدون اینکه متوجه شوید، به دلیل کم‌نور بودن محیط، از مطالعه فاصله می‌گیرید.

و اما گوشی، این بلای خانمان‌سوز! با خود صادق باشید؛ واقعا در روز چقدر نیاز به گوشی دارید؟ چه نیازی به شبکه‌های اجتماعی دارید که فقط تمرکزتان را به هم می‌زنند؟ بنابراین اعلان‌های گوشی‌تان رو خاموش کنید و برنامه‌های غیرضروری رو حذف کنید تا به آن‌ها دسترسی نداشته باشید.

 افراط و تفریط در مطالعه هرگز نتیجه بخش نبوده است! یک روز کمر همت می‌بندید و بالای 10 ساعت مطالعه می‌کنید و روز بعد به خود می‌گویید که چون دیروز خوب درس خوانده‌اید؛ امروز کمی استراحت کنید! در نتیجه نهایتا 5 ساعت مطالعه می‌کنید؛ در نتیجه برنامه شما از نظم خارج می‌شود و از مسیر اصلی منحرف می‌شوید.

 گاهی تحت تاثیر هیجانات، بدون استراحت به مطالعه می‌پردازیم که کار غلطی است. باید دقت کنید که حتی اگر شما خسته نشده باشید؛ اما ذهن ما نیاز دارد تا اطلاعات بازه مطالعاتی قبلی را منظم کرده و به حافظه بلندمدت منتقل کند؛ اما با ندادن این فرصت به مغز، عملا یادگیری رخ نمی‌دهد و بخشی از مطالب فراموش می‌شود.

پس حتما بین بازه‌های مطالعاتی خود، حداقل پنج دقیقه استراحت مفید قرار دهید و در این مدت تنها به استراحت بپردازید!

بسیاری از دانش‌آموزان با اصرار بر مطالعه‌ی چندین‌باره متن کتاب و تماشای مداوم جلسات تدریس دروس، فکر می‌کنند که در مسیر پیشرفت هستند؛ اما باید قبول کنید که بارها این‌ روند را تکرار کرده‌اید و باز هم به نتیجه‌ای نرسیده‌اید. یادگیری زمانی کامل می‌شود که شروع به استفاده‌ی علم در عمل کنید! حل تست و تمرین زیاد شما را آماده‌ رویارویی با تست‌های آزمون می‌کند، البته باید بدانید که در ابتدای مسیر بخش زیادی از سوالات را غلط حل خواهید کرد؛ ولی ناامید نشوید؛ همه همین‌طور هستند و کم‌کم وضعیت بهتر خواهد شد.

به مرور با حل تست‌ها قبل از آزمون به سراغ تست‌های سال‌های قبل ماز بروید و تسلط خودتان را افزایش بدهید. سوالات سال‌های قبل آزمون ماز در اپلیکیشن دیجی‌ماز در دسترس است.

معمولا آزمون‌های شبیه‌ساز کنکوری بازه زمانی دو هفته‌ای دارند و در هر درس بودجه خاصی را مشخص کرده و از همان هم سوال طرح می‌کنند. در این بین داوطلبانی که از بودجه آزمون عقب هستند به مشکل بزرگی برمی‌خورند، عقب ماندن از آزمون! و این چرخه نادرست از یک آزمون به آزمون بعدی منتقل می‌شود.

راهکار اول و ساده‌تر: از آن بخشی که عقب افتاده‌اید عبور کنید و در زمان مطالعه برای آزمون‌های جمع‌بندی به آن مطالب برگردید. کمال‌گرایی را کنار بگذارید و آزمون بعدی را بدون عقب‌ماندگی و جبران مطالب قبلی شروع کنید.

راهکار بعدی و مشاورپسندتر: باید بخش سوال‌خیز‌تر بودجه آزمون را انتخاب کنید و تسلط‌تان بر همان قسمت را افزایش دهید.

 استراتژی آزمون به‌معنای انتخاب هوشمندانه‌ سوالات و مدیریت صحیح زمان است تا نگران کمبود زمان نباشید. تجربه‌ی کافی در آزمون‌دادن یکی از قدم‌های اولیه درک کامل نحوه‌ مدیریت آزمون است و شما باید برای هر بودجه‌ی آزمون، حداقل یک آزمون مشابه را ترجیحاً در دو روز قبل آزمون اصلی بزنید و آن‌ را تحلیل کنید.

گاهاً حین حل سوالات آزمون‌ها با سوالاتی روبرو می‌شویم که بین دو گزینه شک می‌کنیم و یا روش حل را بلدیم ولی بسیار زمان‌بر است؛ کار درست در این حالت، این است که یک علامت کنار تست بگذارید و از آن تست عبور کنید؛ تا در زمان برگشت دوباره با ذهنی آرام‌تر به حل آن مشغول شوید.

در آزمون آنلاین ماز این امکان فراهم است که از تکنیک ضربدر و منها استفاده کنید و کنار سؤالات علامت بگذارید که بعداً بتوانید برگردید و گزینه‌ی درست را انتخاب کنید.

درادامه نکات مهم مقاله را باهم مرور می‌کنیم :

1.بعد هر آزمون عملکرد دو هفته‌ای خودتان را تحلیل کنید و نقاط ضعف خودتان را بشناسید و برای آن‌ها راهکار پیدا کنید، همچنین می‌توانید از مشاور در این زمینه کمک بگیرید.

2.اگر از مطالعه در اتاق‌تان خسته شده‌اید یا به‌طور مداوم تمرکزتان را از دست می‌دهید؛ شرایط محیط مطالعاتی استاندارد را رعایت کنید‌ تا بازدهی شما افزایش پیدا کند.

3.اگر ناگهان احساس خستگی می‌کنید و میزان مطالعه کمتری می‌کنید، ابتدا توانایی‌هایی واقعی خود را در نظر بگیرید و از کم‌کم آن را پیشرفت دهید.

4.به یاد داشته باشید که یادگیری بیشتر با تمرین و تست بیشتر میسر می‌شود نه خواندن چندین باره جزوه و درسنامه!

5.بودجه آزمون لزوما مناسب همه دانش‌آموزان نیست، نباید برای رسیدن به بودجه آزمون با تسلط کم به پیشروی بپردازید، برای بخش تست‌خیز‌تر بودجه آزمون خود را آماده کنید.

6.استراتژی آزمون‌زنی خودتان را بازبینی کنید؛ کمبود زمان به‌دلیل حل تست کم در خانه است. از تست زیاد و زمان‌دار برای افزایش سرعت تست‌زنی خود استفاده کنید.

موفق باشید!

برای دریافت جدیدترین اخبار و مطالب و تخفیف های ویژه ماز در خبرنامه عضو شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *