خسته شدن در مسیر کنکور طبیعی است؟بله، اصلاً نگران نباشید؛ همه در زمان کنکور با این موضوع مواجه میشوند. برای بعضی از دوستان زودتر و برای بعضی دیرتر. مسیر کنکور به دلیل بازه زمانی طولانی، گاهی اوقات خستهکننده میشود. نیاز است در این مسیر بتوانید به خودتان انگیزه بدهید و خودتان را همچنان در مسیر نگه دارید.
فهرست مطالب
این مقاله، نوزدهمین مطلب از سری مطالب ماز درباره «مطالعه» است.
- شروع از اولین مقاله: با رعایت این ۳ اصل، مطالعه ات را باکیفیت کن.
- مقاله بعدی: روش صحیح و اصولی جمعبندی ویژه کنکور
قرار است دراین مقاله ۹ راهکار عملی به شما یاد بدهیم تا بتوانید همچنان انگیزه خودتان را حفظ کنید.
۱. از راحت طلبی دست بردارید!
از سختی دادن به خودتان نترسید. ازاینکه گامهای متفاوتی بردارید هراس نداشته باشید. به دنبال حل تستهای مختلف و به چالش کشیدن خودتان باشید. سعی کنید از روز قبل خودتان بهتر باشید.
برای به چالش کشیدن بیشتر خودتان از آزمونهای ماز استفاده کنید. هرغلط را درسنامه جدیدی ببینید که آن را یاد میگیرد و در آن به تسلط میرسید.
۲. اشتباهات خودتان را بپذیرید!
اگر مسیری را اشتباه رفتید از روی لجاجت همان مسیر را همچنان ادامه ندهید! یا زود خسته نشوید و دست از تلاش بردارید. اشتباهتان را بپذیرید و تغییر مسیر بدهید. گاهی اوقات دانشآموزان به اشتباه و به دلایل مختلفی مانند ترس از آزمون در آزمونهای آزمایشی شرکت نمیکنند و بزرگترین ضربه را سرجلسه کنکور میخورند.

۳. برای خودتان پاداش مشخص کنید!
مطابق با برنامهریزی درسیتان برای هرهفته و هرماه یک پاداش درنظر بگیرید.
با اجرای برنامه درسی به خودتان پاداش بدهید.
چه پاداشهایی را میتوان درنظر گرفت: فیلمهایی که دوست دارید ببینید، تفریحاتی که دوست دارید انجام بدهید حتی خوراکی که دوست دارید نیز میتوانید در لیستتان قراردهید.
۴. شاد باشید!
هر روز ورزش کنید. صبحها زمانی که بیدار میشوید و حتی عصرها قبل از شروع مطالعه در خانه ورزش کنید. ورزشهای کششی انجام دهید. موزیک گوش بدهید و با آن همخوانی کنید. با این کارها انرژی خودتان را در طول روز حفظ کنید.
اشتراک الماس اولین و آخرین خرید کنکورت است!
۵. آینده و گذشته را رها کنید!
خودتان را درگیر گذشته نکنید. اشتباهات و وقتهایی که از دست دادید را بیخیال شوید و از زمانی که دارید بهترین استفاده را ببرید.
رویا پردازی و آینده نگری نکنید. تمام تلاشتان را روی مطالعه بگذارید و خودتان را درگیر نتیجه نکنید. چرا که جز استرس و اضطراب و افسردگی فایده دیگری برایتان نخواهد داشت.
۶. بعد از شکست دست از تلاش برندارید!
زود از تلاش کردن دست نکشید! با وجود تمام تاریکیهای مسیر همچنان ادامه بدهید چرا که شما نمیدانید یک کلنگ دیگر تا آنچه که میخواهید فاصله دارید.

۷. به مسیری که طی کردید نگاه کنید!
گاهی اوقات به مسیری که آمدهاید و تلاشهایی را که تا به امروز انجام دادهاید نگاه کنید. مباحثی که مطالعه کردید، زمانهایی که درس خواندید و پیشرفتهایی که کردید خود باعث انگیزه میشود.
آشنایی بیشتر با کلاسهای ماز
۸. خودتان را به خودتان ثابت کنید!
گاهی اوقات اطرافیان دانشآموزان استعدادهای آنها را دست کم میگیرند و آنها را تشویق نمیکنند. نگران نباشید تمرکزتان را برروی این موضوع قرار بدهید تا خودتان را به خودتان ثابت کنید. در ادامه نتیجه را به بقیه نشان دهید.
شما بسیار توانمند هستید اما تا زمانی که آن کار را به ثمر نرسانید کسی متوجه توانمند بودن شما نمیشود!
۹. نگرش مثبت و باور به تواناییهای خود را تقویت کنید!
نگرش مثبت و باور به تواناییهای خود، نقشی اساسی در تقویت انگیزه ایفا میکند. با خودتان جملات مثبت تکرار کنید و بر موفقیتهای گذشته خود تأکید داشته باشید. همچنین، از سرکوفت به خود و مقایسه با دیگران خودداری کنید.
بهترین ها لیاقت شماست.
گروه آموزشی ماز
عالی بود مثل همیشه خسته نباشید جانانه ب تموم کسایی ک برای ما کنکوری ها زحمت میکشن از ته قلبشون ???
دوست من
این نمیشه ها و نتونستن ها برای تو نیست
تو آدم رسیدنی …?
ممنون؛کاملا درست و مفید بود
ممنون ولی خب?
خیلی خیلی مفید بود من بیشتر این کار ها میکنم ممنونم بابت مقاله خوبتون
تو تجربی از ۱۰۰ نفر یکی دو نفر تو رشته های درآمد بالا قبول میشن، اگه بخوای بخاطر نداشتن انگیزه و… بکشی کنار بدون لایق باختنی اصلا باختن تویی مصدریه ?
هیچ وقت اون مثال پیر مردی که گوشش رو بخاطر سرطانی شدن ورداشتن و ۷۰ ۸۰ سالش بود ولی قبل بیهوشی از جراح پرسید بعدش میتونم واسه خانوادم کار کنم یادم نمیره