یکی از نکاتی که عمدهی دانشآموزان کنکوری از آن غافل میشوند، نحوه و زمان استراحت بین درس خواندن است. این بازهی زمانی بسیار مهم بوده و نیازمند توجه ویژه و برنامهریزی مجزا است. عدهای این زمان را حذف کرده و بدون توقف، ساعتها به درس خواندن ادامه میدهند، غافل از آن که خستگی ناشی از این گونه درس خواندن در بلند مدت آنها را از پای در آورده و در رقابت، عقب میاندازد.
مدت زمان درس خواندن و استراحت و تناسب بین آنها بستگی به توانایی خود دانشآموز دارد؛ برای مثال میتوان 45دقیقه درس خواند و سپس 15 دقیقه استراحت کرد. کسانی که راحتتر درس میخوانند و میخواهند از وقت خود حداکثر استفاده را ببرند میتوانند 1:45 دقیقه درس بخوانند و سپس 15 دقیقه استراحت کنند.
فعالیتی که در زمان استراحت انجام میشود باید یک عمل سبک و شاداب کننده مثل قدم زدن و یا گوش کردن به موسقی ملایم باشد. به هیچ وجه نباید در این بازه، به فعالیتهایی مثل بازی با کامپیوتر، تلفن همراه و امثال این کارهایی که ذهن را زیاد درگیر میکنند پرداخت.
سعی کنید زمان استراحت، از چیزی که برای خود تعیین کردهاید بیشتر نشود چرا که فاصلهی بیش از حد بین درس خواندن، به یکپارچگی آن آسیب زده و بازده شما را پایین میآورد.
در آخر، سعی کنید یک برنامهی دقیق برای درس خواندن و استراحت داشته باشید به طوری که نه زمان خود را در استراحتهای بیمورد هدر دهید و نه خستگی ناشی از درس خواندن متوالی، شما را از ادامهی راه بازدارد.
نویسنده: محمدرضا یوسفی (دانشجوی پزشکی شیراز)
تیم مشاوره ماز
کلیه حقوق این وب سایت برای گروه آموزشی ماز محفوظ است